Terrasoverkappingen

Terrasoverkapping doek of glasdak?

Terrasoverkapping met doek of glasdak van B&K Moordrecht? Dan verzekerd u zichzelf ervan dat u een kwalitatief hoogstaande overkapping voor in uw tuin koopt. Wilt u een mooie buitenkamer creëren om langer te kunnen genieten van uw tuin en het buitenleven? Wilt u jarenlang onbezorgd plezier van uw overkapping hebben? Dan zit u goed bij ons! We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor een terrasoverkapping die geheel bij uw wensen aansluit.

Naar wat voor type terrasoverkapping bent u op zoek?

Wij willen ervoor zorgen dat u maximaal plezier beleeft aan uw terrasoverkapping. Daarom is het belangrijk om met u stil te staan bij de vele mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor glazen overkappingen, een constructie met een doek of een aluminium terrasoverkapping met een dak van kunststof. Afhankelijk van uw wensen, bijvoorbeeld op het gebied van lichtinval, past het ene type beter bij u dan het andere.

Ook zijn er flexibele oplossingen, zoals een terrasoverkapping met zonwering die direct onder het glazen dak wordt gemonteerd. Zo bepaalt u zelf wanneer u in de zon of in de schaduw wilt zitten.

Weinor Plaza Viva

plaza Viva voor grote afmetingen en windvaste zonwering

Belangrijkste eigenschappen van de Plaza Viva

 • Zeer stabiele windvaste constructie tot windkracht 6
 • Uitval tot wel 5 meter bij breedte van 6 meter
 • Minimale belasting op de gevel
 • Beste alternatief voor groot zonnescherm
 • Bij regen te gebruiken met telescoopstaander (optie)

Weinor Terrazza Glasoase

Lekker warm en droog het hele jaar door

Waarom Weinor terrasoverkappingen?

 • Top kwaliteit met uitgedachte technieken
 • Diepte tot 6 meter mogelijk
 • Ronde smalle of vierkante staanders
 • Rondom uit te bouwen met schuifwanden
 • Te voorzien van onder- of bovenliggende zonwering

Nieuw: Weinor Terrazza Pure rechthoekig

Kubistisch recht strak design

De Pure het nieuwe kubistische glazen terrasdak

 • Strak elegant rechthoekig design
 • Mooie rechthoekige staanders met waterafvoer
 • Uniek glasopleg-systeem
 • Naar eigen wens met sierstrippen of lichtlijsten te maken
 • Uit te breiden met glaswanden en screens

Weinor Pergotex waterdicht vouwdak

Pergotex II Krachtpaster onder de overkappingen

 • Bestand tegen windbelasting tot windkracht 8
 • 100% waterdicht doek in 2 uitvoeringen
 • Maximale afmeting 7 x 6,5 meter met 2 staanders
 • Eindeloos in serie uit te bouwen
 • Rondom dicht te zetten met profielloze glazen elementen

Aandachtspunten bij aanschaf van terrasoverkappingen

Om te voorkomen dat u achteraf spijt krijgt van de tuinoverkapping waarvoor u heeft gekozen, is het belangrijk om samen met u stil te staan bij een aantal aandachtspunten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van de overkapping in uw tuin. Met hoeveel personen wilt u minimaal onder de terrasoverkapping kunnen zitten?

Een ander belangrijke overweging is het wel of niet aanbrengen van zijwanden. Als u voor zijwanden kiest, van welke materiaalsoort deze dienen te zijn? Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u de wanden open en dicht wilt kunnen schuiven wanneer u dat wenst. Ook daarvoor hebben we oplossingen: flexibele wanden die open of dicht kunnen worden geschoven.

Kwaliteitsverschillen tussen overkappingen

Er zijn nogal wat bedrijven op de markt die terrasoverkappingen tegen zeer lage prijzen aanbieden. Op zich is er niks mis met deze producten. Als u op zoek bent naar een fraai afwerkte terrasoverkapping waar u jarenlang onbezorgd plezier van wilt hebben, dan adviseren wij om wat meer geld uit te geven. Kies daarom voor een overkapping van hoge kwaliteit. Het zou immers zonde zijn als de overkapping van uw terras achteraf niet aan uw verwachtingen voldoet!

Onze adviseurs staan daarom graag voor u klaar om u te adviseren. Klik op onderstaande knop en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. Wilt u liever direct geholpen worden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085-0402139

Weinor glasoase met flexibele schuifwanden

Weinor glasoase met flexibele schuifwanden

De aanschaf van een overkapping is voor veel mensen een grote uitgave. Voorkom daarom dat uw overkapping achteraf niet aan uw wensen voldoet en maak gebruik van ons vrijblijvend deskundige advies.

Meer informatie over terrasoverkappingen

Maak gebruik van onderstaande informatie indien u graag meer wilt weten over terrasoverkappingen.

Plaatsingsmogelijkheden

Een vaak toegepaste overkapping is de versie die direct aan het huis is bevestigd. Het voordeel van een dergelijke constructie, is dat er minder staanders nodig zijn. B&K Moordrecht heeft overigens lichtgewicht terrasoverkappingen in haar assortiment, zodat ook minder sterke woningconstructies het gewicht van de constructie kunnen dragen.

U kunt ook voor een vrijstaande constructie kiezen. Meestal wordt ervoor gekozen om dit type niet af te sluiten en dient het voornamelijk als een schaduwrijk terras. Daarbij is er vaak wel de mogelijkheid om met een doek een of meerdere zijden af te kunnen sluiten tegen de wind. Veel moderne constructies hebben de optie om dit later aan te brengen.

Bedenk dat overkappingen geen serres zijn, ze zijn ongeïsoleerd en nooit geheel luchtdicht. Zie een overkapping daarom als een tuinkamer waarin u comfortabel kunt genieten van het buitenleven, zonder last te hebben van wind en regen.

Licht in huis

Als de overkapping aan uw huis is vastgebouwd, dan heeft dit invloed op de hoeveelheid licht in uw woning. Bedenk daarom goed welk dakmateriaal u kiest. Indien u het prettig vindt om veel licht in uw woning te hebben, dan is een glazen dak de beste keuze voor u. Veel overkappingen worden geleverd met een beweegbaar doek dat aan de binnenzijde is gemonteerd. Zo voorkomt u dat de binnentemperatuur onaangenaam warm wordt.

Grootte

Dit is voor veel mensen een moeilijk punt om over te beslissen. Houd er in ieder geval rekening mee dat voor 4 personen circa 10 vierkante meter nodig is. Naarmate het oppervlakte groter wordt, worden de eisen die aan de constructie worden gesteld ook groter.

Afhankelijk van de ondergrond en het gewicht van de constructie moet er geheid worden. Dit kan tegenwoordig met relatief kleine apparatuur, die als het ware een paal de grond indraait. De lengte van de paal heeft te maken met op welke diepte er een stevige grondlaag is. Het heiwerk kan een belangrijk onderdeel vormen van de kosten. Daarom loont het om deze kosten in kaart te brengen voordat u overgaat tot aanschaf.

Gemeenteregels

Iedere gemeente heeft eigen regels voor het aantal vierkante meter die u mag bebouwen en over de hoogte van de constructie. Het is dus verstandig, vóórdat u zich gaat verdiepen in terrasoverkappingen, om eerst te weten welke mogelijkheden u heeft. Hoe mooi uw constructie ook is, als het niet voldoet aan de regels, dan zal het moeten worden afgebroken. Bij veel gemeenten is dit soort informatie op de site van de gemeente te vinden. Zoek dan op termen als ‘bouwen’ en ‘verbouwen’ of ‘welstand’.

Materiaalgebruik

Voor de constructie van terrasoverkappingen is aluminium het meest gangbare materiaal. Voor het dak wordt vaak gekozen voor glas, kunststof, doek of vinyl. Voor eventuele wanden wordt glas of screendoek gebruikt.

Aluminium terrasoverkapping

Deze oplossing heeft voor de meeste woningbezitters de voorkeur. Een aluminium terrasoverkapping is een lichte constructie, waarop veel opties toegepast kunnen worden. Hemelwaterafvoer kan onzichtbaar in staanders worden weggewerkt. Hetzelfde geldt voor de dakgoten. Verlichting is eenvoudig in te bouwen in de nokbalken en in de dragers van de dakplaten. In de horizontale liggers kunnen doeken of zeilen voor de wanden opgerold worden. Kortom: een aluminium terrasoverkapping biedt vele voordelen.

Glas of kunststof dakpanelen

Helder glas ziet er schitterend uit en geeft een natuurlijke uitstraling. Een glazen dak is echter wel veel zwaarder dan een dak van kunststof. Een dergelijke dakbedekking stelt daarom hogere eisen aan de gehele constructie.

Kunststof platen zijn veel lichter. Platen van polycarbonaat zijn semi-transparant en hebben een andere uitstraling als glas. Een nadeel van kunststof platen, is dat ze gehorig zijn bij regen of hagel.
Als u voor transparant glas of kunststof kiest, dan is het verstandig om te overwegen of u zonwering aan de binnenkant van de constructie wilt bevestigen. Montage aan de buitenkant is ook mogelijk, maar dit wordt vaak als minder mooi ervaren.

Terrasoverkapping doek

Een aluminium terrasoverkapping met doek is enorm in trek! Dat komt doordat u met een relatief licht en eenvoudig te installeren aluminium constructie op iedere gewenste plek een geweldige buitenruimte kunt creëren.

Bovendien kan een terrasoverkapping met doek een grotere afmeting hebben dan de traditionele zonneschermen, met een maximum afmeting van 6 meter breed en 4 meter diep. Doordat ze op twee staanders staan kunnen ze zelfs met deze afmeting op een relatief zwakke constructie geplaatst worden. De ideale oplossing daar waar een terrasscherm niet gemonteerd kan worden.

Terrasoverkappingen met doek zijn gemakkelijk in gebruik! Met een afstandsbediening verandert u een terras in een mooie buitenkamer. De doeken zijn van hoge kwaliteit en weerbestendig. Bovendien zijn de doeken vaak spatwaterdicht, waardoor u tijdens een lichte regenbui niet nat zult worden.

Wel of geen glaswanden

Het belangrijkste voordeel van terrasoverkappingen is dat u uit de wind zit. Als het nodig is om een of meerdere wanden te plaatsen, zodat u geen last heeft van de wind, vraag uzelf dan af of u een vaste wand wilt of juist een flexibele waarbij verwijdering van de wand mogelijk is.

Glazen wanden zijn zeer populair. Deze geven u de beleving midden in uw tuin te zitten. Weinor is een van de toonaangevende leveranciers met schitterende, kwalitatief hoogstaande producten.

Weinor terrasoverkappingen

Weinor is de marktleider in Noord- en Midden Europa voor zon- en weerwering voor terrassen en balkons. Het is een Duits kwaliteitsmerk en werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen. Uitsluitend vakhandelaren mogen Weinor terrasoverkappingen verkopen. De montage moet worden uitgevoerd door professionals die volgende de laatste bouwvoorschriften werken. Alleen zo kan de superieure kwaliteit van een terrasoverkapping van Weinor worden gegarandeerd.

Constructies van Weinor kunnen op maat worden gemaakt, met alle accessoires passend bij uw behoeften. Het assortiment is bijzonder breed. En ondanks het maatwerk, kan er toch snel geleverd worden. Het maatwerk, de snelle levertijd en de vele accessoires maken dan ook dat wij een Weinor terrasoverkapping van harte kunnen aanbevelen!

Uw adviseur voor de perfecte terrasoverkapping

U kunt online en uit brochures ideeën opdoen over hoe u uw overkapping voor u ziet en welke materialen en accessoires u overweegt. Maar vervolgens is het noodzakelijk dat u een afspraak maakt met een specialist die bij u thuis de situatie komt bekijken en passend bij uw wensen en budget de beste oplossing adviseert.